Guca Gora

Switch to desktop Register Login

Križni put za mlade na brdu Kalvarija - Mali Mošunj

Kalvarija
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ odnosno njegov regionalni ured u Travniku organizirao u subotu 27. veljače 2016 god. prvu veću aktivnost za mlade srednje Bosne nakon otvaranja ureda. Križni put koji je okupio preko 300 vjernika od kojih su većina mladi, održao se na Kalvariji uz veliku podršku vjeroučitelja iz osnovnih i srednjih škola u srednjoj Bosni kao i župnika iz župa Travničkog dekanata. Hladno i nestabilno vrijeme nije spriječilo naše mlade kao i druge vjernike da se kroz ovaj Križni put dostojno priprave za Uskrs. Svetu misu nakon Križnog pute predvodio je gvardijan fra Drago Pranješ iz Guče Gore u koncelebracijiji travničkog dekana mons. don. Mate Janjića, zatim Župnika iz Novog Travnika don Ante Ledića i župnih vikara: iz Guče Gore fra Josipa Filipovića, iz Nove Bile fra Darija Udovičića, iz Ovčareva Božidara Štrkalja i iz Viteza fra Ivana Kasala.
Mladi iz škola i članovi FRAME koji su bili uključene u ovaj Križni put su igrali veliku ulogu kroz čitanje postaja, a sam Križni put za mlade vodio se geslom „S Kristom na Kalvariju“ kojem je program Križnog puta bio prilagođen.


Bitno je naglasiti da se Križnom putu odazvao veliki broj škola na području Viteza, Novog Travnika i Travnika, a ovdje svakako treba zahvaliti na velikoj podršci vjeroučiteljima kao i upravama škola koje su shvatile značaj ovog Križnog puta za mlade.
Na kraju koristimo priliku da se još jednom zahvalimo župnicima župa Travničkog dekanata koji su u veoma gustom rasporedu, podržali ideju održavanja Križnog puta za mlade srednje Bosne. Regionalni ured planira da Križni put za mlade postane tradicija koja će se održavati svake godine u vrijeme Korizme.

VIŠE FOTOGRAFIJA

A.G. i FJ

Sva prava pridržana - Samostan Guča Gora

Top Desktop version